K A R R I E R E V E R K S T E D E T

Kvalitet i rekrutteringsprosesser

Kvalitet i rekrutteringsprosesser dreier seg kort og godt om å finne riktig person til aktuell stilling - en person som viser seg å være en trygg og lønnsom investering for deg som arbeidsgiver.

Det finnes en rekke rekrutteringsselskaper som supplerer prosessen med omfattende dokumentasjon - fra bedrifts- og stillingsanalyser til detaljerte profilrapporter. Her har jeg for øvrig sett mye rart - alt fra enkle utskrifter fra et eller annet testverktøy til firefargede innbindinger på glanset papir for å forsvare sine stive priser til noe som rett og slett bare er blekksprut på kandidatens egen CV.
Husk at dette merkes på sluttfakturaen din ...

Noen definerer kvalitet med tid og skryter av å være raskere og mer leveringsdyktige enn andre. Leveringsdyktighet henger som regel sammen med en forhåndsdefinert målgruppe og er strengt tatt ikke noe kriterium og dette med "raskt arbeid" pleier å ha en sammenheng med en viss faktureringskåthet - dessverre.

Jeg har jobbet så lenge med faget mitt at jeg har bygget opp en solid og allsidig forretningsforståelse som bidrar til en rask og løsningsorientert tilnærming til ditt behov - dog vil dette være en del av diskusjonen i vårt oppstartsmøte selv om vet at mitt talent og ekspertise har gitt meg et fordelaktig rykte.

Du har sikkert lagt merke til hvor like mange av disse rekrutteringsselskapene fremstår når de presenterer seg - et tips til deg som kunde, er å be vedkommende som forsøker å selge seg inn til deg legge bort presentasjonsmateriellet sitt og heller fortelle med egne ord hvordan vedkommende vil gå fram for å finne det riktige hodet til din bedrift. Du kan med god samvittighet be vedkommende spare seg dersom det trekkes fram begreper som "kandidatbase" og "garantier" - sannsynligheten er stor for at du også vil få høre om hvor lenge selskapet har eksistert ...
Grøss.
Det er for øvrig en stor fordel dersom du på forhånd har sjekket ut om selskapet dekker din næring og om de ansatte i selskapet kan språket som føres i ditt arbeidsmiljø.

Mange rekrutteringsfolk hevder at de første tjue sekundene er avgjørende i møtet med kandidaten for å vurdere om vedkommende er aktuell eller ikke - ofte er dette de samme folkene som hevder at et raskt øyekast på en CV er nok til å avgjøre om søkeren i det hele tatt kommer med i prosessen - de skal lese så mange CV'er at de ikke har tid til å fordype seg i hver enkelt ...
Er det ikke rart at de følger opp med å argumentere med sine komplekse og dype prosesser i dialog med sin oppdragsgiver?

Det er ganske enkelt å tilby kvalitet når man vet hva man driver med og holder seg til hva man har blitt enig i på forhånd ...